Bolji uslovi za pacijente 

Sve spremno za preseljenje odjeljenja u bolnicu "Srbija"

  • 16.10.2018. 19:36

Do nove godine, sva odjeljenja iz stare bolnice trebalo bi da budu preseljena u novoigrađenu. Sve je spremno za preseljenje, samo se čekaju administrativne i upotrebne dozvole. Privremenu dozvolu nova bolnica posjeduje, ali za kompletno preseljenje mora da ima trajnu. Prvi čovjek bolnice tvrdi da će preselje teći u etapama, kako ne bi došlo do zastoja u radu sa pacijentima.

“To stvarno mora ići iz tehničkih razloga i organizaciono u etapama, a onda će svaki naredni mjesec ići sljedeća etapa, znači ako počnemo za 10 do 15 dana, onda će biti svaki naredni mjesec. Mi računamo da će komplet preseljene biti u ovoj kalendarskoj godini," rekao je Goran Todorović, direktor Bolnice “Srbija“.

Među prvima, u novu bolnicu, preseliće Odjeljenje za plućne bolesti. Svoje prostorije već su zauzeli i dobro znaju u kakvim uslovima sada dočekuju pacijente.

“Da prenesem divno raspoloženje svih naših zaposlenih, na plućnom odjeljenju, prije svega medicinskih sestara i ljekara koji jedva čekaju taj dio prelaska u novu ustanovu, a sa novom ustanovom napajamo se novim ambicijama, entuzijazmom i autoritetima, priuštićemo bolesnicima savremenije modalitete liječenja, veću komociju i nadam se prolongiranu saradnju i razumjevanje,“ kaže Duško Elez, načelnik odjeljenja pulmologije.

Bolje uslove u kasindoslom krugu, pacijenti su osjetili otvaranjem poliklinike. Novi informacioni sistem olakšao je rad  medicinarima, ali i pacijentima. Istu uslugu očekuju i u novoj bolnici, a za njen vanjski izgled imaju samo riječi hvale.

“Ma, dobro, nisam ulazio, pa ne mogu ništa reći, kažu uskoro će se preseliti. Ako Bog da.” 
“ Izgleda lijepo, a ne znam unutra." 
"Uskoro preseljenje, koliko će značiti pacijentima. Ma, značiće mnogo," komentarišu građani

Nova bolnica u svom punom kapacitetu i sa svim potrebnim dozvolama trebala bi da počne sa radom za dva mjeseca. Bolnica “ Srbija “ napravljena je, opremljena i svečano otvorena u rekodrnom vremenu, i to prije predviđenog datuma za završetak svih radova.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.