Mjere bezbjednosti na najvišem nivou

Sve spremno za komemoraciju u Srebrenici

19:13, 10.07.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Sve je spremno za sutrašnju komemoraciju srebreničkim žrtvama. Mjere bezbjednosti su na najvišem nivou. 

Skup će obezbjeđivati veliki broj policajaca Srpske, koji su već danas raspoređeni u Srebrenici i Potočarima. I ove godine je minutom ćutanja na komemorativnoj sjednici opštinske skupštine, odata pošta svim stradalim Srebreničanima, bez obzira na vjeru i naciju. 

Počast su im, pretrčanim kilometrima, odali i ultramaratoci iz Vukovara.

"Mi kao trkaci nosimo poruku mira, toleranije i ljubavi i želimo se pokloniti svih nevinim žrtvama u proteklom ratu", kaže Elvir Rakipović, ultramaratonac iz Osijeka.

Prošlost se ne može mijenjati, ali na nama je da stvaramo bolju budućnost, kaže načelnik opštine, Mladen Grujičić. To je, poručuje, dug prem svima onima koji su dali živote u proteklom ratu.  

Organizatore sutrašnjeg komemorativnog skupa u Potočarima, i pomena stradalim Srbima u Bratuncu u petak, poziva da se postaraju da sve prođe mirno i dostojanstveno. Tome se nadaju i učesnici marša mira, koji tradicionalno u Potočare donose poruku mirnog suživota.

U Potočarima će sutra biti sahranjeni posmrtni ostaci 33 bošnjačke žrtve. Jos nije najavljen dolazak nijednog stranog zvaničnika.