Otac potvrdio

Sutra sahrana male Džene, građani u petak najavili protest

  • Извор: Аваз
  • 17.11.2021. 16:03

Djevojčica Džena Gadžun (2), koja je preminula nakon komplikacija tokom operacije očnog kapka u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, biće sahranjena sutra u mjestu Gornji Lučani kod Kaknja.

Ovu informaciju je potvrdio otac djevojčice Muris Gadžun.

Amila i Muris Gadžun, roditelji djevojčice Džene juče su rekli da će se do posljednjeg daha boriti da istina izađe na vidjelo i da krivci odgovaraju za smrt njihove kćerkice, piše Avaz.

U petak u 13 sati najavljeno je mirno okupljanje ispred Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo povodom smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun.

Kako je objavljeno na Fejsbuku, organizatori su događaj prijavili Drugoj policijskoj stanici Centar te je za to izdato odobrenje.

Ciljevi mirnog okupljanja su: Izražavanje podrške porodici Gadžun od građana Sarajeva, informisanje šire javnosti o slučaju smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun, dostavljanje liste zahtjeva Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo.

Stotinjak građana već je protestovalo ispred ordinacije “Bejtović” u Sarajevu, u kojoj je operisana tragično preminula djevojčica.