Risto Marić

Šume Srpske u ovoj godini očekuju dobit od oko sedam miliona KM

  • 01.11.2018. 21:31

Generalni direktor javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić izjavio je da će ovo preduzeće i 2018. godinu završiti pozitivno, te da se očekuje dobit od oko sedam miliona KM.

"Ove godine očekujemo dobit na nivou oko sedam miliona KM, što znači da bi u protekle četiri godine poslovali sa plus 30 miliona KM, jer smo u protekle tri godine imali dobit od 23 miliona KM", rekao je Marić danas novinarima na Sokocu.

On je naveo da se sadašnji dugovi Јavnog preduzeća kreću na poziciji oko 15 miliona do 16 miliona KM, što se odnosi na kreditne obaveze za plaćanje prema lokalnim zajednicama.

Direktor "Šuma Republike Srpske" je naglasio da će obaveze prema dugoročnim i kratkoročnim kreditima, dobavljačima i izvođačima radova, iduće godine biti svedene na egal, ukoliko preduzeće nastavi ovaj trend.

Marić je rekao da je sve manja šteta po osnovu krađe šume, te naveo da je šteta od nekadašnjih 2,8 miliona KM danas svedena na 1,4 miliona KM.

Predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Biljana Marković najavila je da će na sjednici ovog odbora za 15 dana biti izneseni svi relevantni pokazatelji o poslovanju "Šuma Srpske" u prvih devet mjeseci ove godine.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина