Derventa

Sugrađani podržali radnike i korisnike Doma za starija lica "Zlatni lug"

  • 03.05.2020. 14:49

Nakon što su preventivna testiranja koje je naložilo Ministarstvo zdravlja u Vladi Republike Srpske otkrila da je troje radnika i više korisnika inficirano novim korona virusom danas su svima njima sugrađani pružili simboličnu podršku.

Oko 11 časova kolona od 15-ak automobila uz sirene prošla je ulicom pokraj objekta na veliku radost zaposlenih i korisnika doma okupljenih u dvorištu i balkonima.

Podsjećamo, dom je više puta dezinfikovan, a uzeti su uzorci preostalih korisnika i zaposlenih, dok su sva lica koja su bila u kontaktu sa inficiranima stavljena su pod zdravstveni nadzor i nalaze se u izolaciji.

"Zdravstveno stanje svih lica u Domu je zadovoljavajuće, kada se uzmu u obzir njihove godine i sve njihove bolesti, potpuno uredno i stabilno. Niko od ovih lica koja su trenutno u Domu nema nikakvih simptoma infekcije korona virusom, kao i većina lica koja su odvezena u dobojsku bolnicu. Jedan grupa zaposlenih u Domu za starija lica se praktično nalazi u karantinu sa korisnicma usluga od kako smo dobili pozitivne nalaze za ove prve zaposlene, tako da oni uopšte ne napuštaju dom, oni su ostali sa njima u karantinu", komentarisala je epidemiolog Doma zdravlja Derventa dr Milena Bjegović Đujić novonastalu situaciju.

Iz "Zlatnog luga" su nam rekli da je, uprkos svim preduzetim mjerama, nažalost došlo do infekcije kod dijela osoblja i korisnika, ali da ohrabruje činjenica da se zaraženi osjećaju dobro, što je u ovom trenutku najvažnije.

(derventacafe