Humana strana Srpske

Studenti prikupili novčanu pomoć za grčki narod koji je stradao u požaru

  • 18.12.2018. 21:57

Studenti iz Republike Srpske koji su se školovali u Grčkoj, kao stipendisti Grčke i Atinske arhiepiskopije, prikupili su 13.290 evra u humanitarnoj akciji za bratski grčki narod koji je stradao u požaru ove godine.

Humanitarnu akciju je organizovalo Srbsko sabranje "Baštionik" iz Banjaluke i Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" iz Trebinja.

"Ovu dobrotvorno-bratsku akciju značajno je pomogla i Srpska pravoslavna crkva u čijim hramovima je prikupljan veći dio pomoći. Pomoć je prikupljana i uplatama na poseban žiro-račun i putem M:tel humanitarnog broja. Novac je uplaćen na poseban račun Mitropolije kifisije, na čijem području se i desio požar", navode iz "Baštionika" i "Nasljeđa".

Prikupljeni novac biće dostavljen najugroženijim porodicama za obnovu i izgradnju kuća, ali i druge potrebe s ciljem obnove i normalizacije života.

"Ovom akcijom smo pokazali da srpski narod Republike Srpske nije zaboravio pravoslavni grčki narod u njihovom stradanju, već je pružio bratsku ruku pomoći, kao što je to nama činio grčki narod u nevoljama i stradanju, od prvog svjetskog, pa do posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata", ističu iz "Baštionika" i "Nasljeđa".

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.