Pozdravili prijedlog ministra Rajčevića

Studenti podržali reformu obrazovanja

10:37, 19.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Unija studenata Republike Srpske smatra da je krajnje vrijeme da Srpska počne da prati svjetske trendove kada je riječ o visokom obrazovanju, kako bi postala vidljivija i prepoznatljivija na međunarodnom planu, te očekuje da će i studenti biti uključeni u proces reforme visokog obrazovanja.

"S obzirom na to da je za ovako ozbiljan proces, kakva je reforma visokog obrazovanja, potrebno sagledati mnoge stvari iz različitih uglova, a između ostalog i iz ugla studenata, kao jednog od najbitnijih, jer sam proces direktno utiče na njih", saopšteno je iz Unije. 

Iz Unije očekuju da će i studenti aktivno učestvovati u procesu reforme visokog obrazovanja, te stavljaju na raspolaganje svoje kapacitete kako bi se zajednički došlo do što boljih rezultata. 

Unija studenata Republike Srpske pozdravlja planove Vlade Republike Srpske i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske po pitanju mjera za poboljšanje stanja u visokom obrazovanju. 

"I sama Unija studenata Srpske već duže vrijeme ukazuje na neke od problema koji postoje u trenutnom sistemu visokog obrazovanja, a koje je u svojoj analizi uočilo i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, tako da je svaka promjena u pogledu njihovog rješavanja dobrodošla", navodi se u saopštenju.