Pozdravili prijedlog ministra Rajčevića

Studenti podržali reformu obrazovanja

  • 19.07.2019. 10:37

Unija studenata Republike Srpske smatra da je krajnje vrijeme da Srpska počne da prati svjetske trendove kada je riječ o visokom obrazovanju, kako bi postala vidljivija i prepoznatljivija na međunarodnom planu, te očekuje da će i studenti biti uključeni u proces reforme visokog obrazovanja.

"S obzirom na to da je za ovako ozbiljan proces, kakva je reforma visokog obrazovanja, potrebno sagledati mnoge stvari iz različitih uglova, a između ostalog i iz ugla studenata, kao jednog od najbitnijih, jer sam proces direktno utiče na njih", saopšteno je iz Unije. 

Iz Unije očekuju da će i studenti aktivno učestvovati u procesu reforme visokog obrazovanja, te stavljaju na raspolaganje svoje kapacitete kako bi se zajednički došlo do što boljih rezultata. 

Unija studenata Republike Srpske pozdravlja planove Vlade Republike Srpske i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske po pitanju mjera za poboljšanje stanja u visokom obrazovanju. 

"I sama Unija studenata Srpske već duže vrijeme ukazuje na neke od problema koji postoje u trenutnom sistemu visokog obrazovanja, a koje je u svojoj analizi uočilo i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, tako da je svaka promjena u pogledu njihovog rješavanja dobrodošla", navodi se u saopštenju.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.