SC "Nikola Tesla" dobio novog direktora

Studenti i dalje čekaju useljenje u paviljone jedan i dva

  • 01.11.2018. 19:47

Studentski dom u Banjaluci ima novog direktora. Dragoslav Topić, dosadašnji savjetnik direktora Lutrije Republike Srpske i bivši ministar rada, zdravstva, socijalne zaštite i izbjeglih u Livanjskom kantonu, na tom mjestu je zamijenio Zorana Babića, koji se već preselio na poziciju pomoćnika ministra u resoru finansija. Upoznat sam sa gorućim problemima Studentskog centra, kazao je Topić.

"Kada su u pitanju problemi oko useljavanja studenata u prvi i drugi paviljon, za sutra smo zakazali obilazak radova sa izvođačima, nadzornim odborom i predstavnicima studentskih tijela kako bismo što prije uselili studente u smještajne kapacitete", istakoa je Dragoslav Topić, v.d. direktora Studentskog centra "Nikola Tesla".

Topić je, kaže, već bio na sastanku sa ministrom Alenom Šeranićem, koji je trenutno zadužen za resor prosvjete, i bivšim direktorom Zoranom Babićem. Sve je spremno u paviljonu jedan, čekaja se još samo tehnički prijem, kaže Babić. 

"Upisani studenti nisu useljeni još u dom, jer još nemamo potvrdu o samom tehničkom prijemu. Ja se nadam da će te aktivnosti biti završene vrlo brzo", istakao je Zoran Babić, bivši direktor Studentskog centra "Nikola Tesla".

Studenti ne mare previše za smjene na vrhu. Njima je prioritet konačno useljenje u paviljone jedan i dva Studentskog centra. Školska godina je uveliko počela, a studenti još plaćaju privatni smještaj i čekaju da sobe u studenjaku budu dovršene.

"Što se tiče paviljona jedan, svi radovi su završeni. Bitno je samo da se odobri tehnički prijem i studenti mogu biti useljeni u paviljon jedan. To je samo što se tiče paviljona jedna i studentske menze. Paviljon dva - po ugovoru radovi moraju biti završeni do 30. novembra. Što se nadamo da će izvođač radova ispoštovati taj rok", istakao je Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla".

Paviljoni jedan, dva i tri banjalučkog studentskog centra su teško oštećeni u olujnom nevremenu prošlog decembra. Treći paviljon je relativno brzo saniran, dok su prvi i drugi morali na temeljitu obnovu.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)