Medicinski fakultet u Banjaluci

Studenti dobili novu čitaonicu

  • 11.09.2018. 19:52

Studenti Medicinskog fakulteta u Banjaluci dobili su svoj prostor za učenje, novu, savremenu čitaonicu. Ove prostorije se nalaze u rekonstruisanom centralnom medicinskom bloku, a od početka semestra biće i zvanično otvorena za učenje.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Srpske tvrde da je, osim liječenja pacijenata, njihova obaveza i rad na edukaciji kadra. 

“Prolazeći kroz hodnike, vidio sam da studenti nemaju čitaonice, da uče po hodnicima, stepenicama i odlučio sam da im damo jednu prostoriju kako bi u pauzi između predavanja, vježbi i ispita mogli da uče u normalnim uslovima”, kaže Vlado Đajić, direktor UKC-a RS.

Predavanja na Paprikovcu, odlazak u neku od banjalučkih čitaonica, dom, pa opet na Paprikovac, studiranje bez prostora za učenje je zadavalo muke studentima medicine. Sada su zadovoljni, kažu, Univerzitetski klinički centar je opravdao i svoj naziv. 

“Studentska čitaonica je nešto što je neophodno studentima Medicinskog fakulteta, naročito na UKC-u koji je i najveća nastavna baza Medicinskog fakulteta i većina naših vježbi se održava upravo ovdje”, kaže Aleksandar Košpić, predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra tvrdi da će čitaonica olakšati učenje studentima, te da će, upravo ovo doprinijeti edukaciji i usavršavanju. Pored čitaonice, studenti će na raspolaganju imati i dva amfiteatra za predavanja. 

Iz Univerzitetskog kliničkog centra se ponose još jednom činjenicom, briga o edukaciji i ostajanju mladih u Srpskoj dovela je do toga da nijedan ljekar nije napustio svoje radno mjesto i otišao u inostranstvo.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.