SEI

Stručnjaci iz Švedske u Banjaluci: Radiće strategiju zaštite životne sredine Srpske

  • 20.02.2019. 16:14

Predstavnici institucija RS, akademske zajednice i nevladinog sektora razgovarali su danas sa ekspertima Stokholmskog instituta za životnu sredinu (SEI), koje je Ambasada Švedske u BiH angažovala da izrade Strategiju zaštite životne sredine Republike Srpske.

Zadatak švedskih stručnjaka je da, nakon razgovora sa predstavnicima nadležnih institucija iz RS, na osnovu ustanovljenih očekivanja i strateških prioriteta, izrade detaljne projektne zadatake, kojima će se definisati sadržaj, prioriteti, očekivani rezultati i nosioci realizacije predviđenih mjera.

Sastanak je održan u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, u sklopu prve faze definisanja projektnog zadatka za izradu dokumenta.

Ministar Srebrenka Golić očekuje da će se nadležne institucije i akademska zajednica RS maksimalno angažovati u izradi projektnog zadatka, kako bi Republika dobila kvalitetan strateški dokument, tim prije što za njegovu izradu neće biti izdvajana sredstva iz budžeta.

Izradu Strategije zaštite životne sredine RS finansiraće Kraljevina Švedska, a osim strateškog dokumenta za Srpsku, švedski stručnjaci će raditi i strateške dokumente za zaštitu životne sredine za FBiH i za Brčko Distrikt. U skladu sa mehanizmom koordinacije, ova tri strateška dokumenta činiće Strategiju zaštite životne sredine BiH.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.