Republički sekretarijat za raseljena lica

Štrbac : U januaru iduće godine završetak zgrade u Trebinju

  • 14.02.2019. 14:13

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac očekuje da će radovi na izgradnji zgrade u Trebinju, u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem javnih stambenih rješenja (CEB dva), biti završeni do januara naredne godine, kao što je i predviđeno.

Štrbac je tokom posjete ovom gradilištu u Trebinju rekao da se radovi na objektu odvijaju planiranom dinamikom, navodi se u saopštenju Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije. 

On je podsjetio da se zgrada sa 48 stambenih jedinica u Trebinju CEB dva, a vrijednost radova je 2,5 miliona KM. 

"Grad Trebinje je dao veliku podršku u realizaciji ovog projekta, kroz obezbjeđenje zemljišta, infrastrukture i dokumentacije", istakao je Štrbac. 

U okviru Projekta CEB dva, osim pomenute zgrade, u toku je i sanacija Doma penzionera, a vrijednost radova iznosi više od 1,3 miliona KM, navodi se u saopštenju. 

Nakon posjete ovom gradilištu, Štrbac je sa direktorom Doma penzionera Rajkom Ćapinom obišao radove na sanaciji Doma, nakon čega su sa korisnicima razgovarali o stambenim uslovima u Domu. 

Ćapin je izrazio zadovoljstvo što je ova ustanova uključena u Projekat. 

"Uslovi u Domu penzionera su na zadovoljavajućem nivou kada se govori o redovnom održavanju, higijeni i drugim uslugama, ali nismo bili u mogućnosti da realizujemo velike sanacione radove, koji su zbog dotrajalosti objekta, bili preko potrebni", naglasio je Ćapin. 

On je izrazio zahvalnost što je Dom uvršten u ovaj projekat i što će njegovi korisnici dobiti mnogo bolje i savremenije stambene uslove.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок