Nemanja Kovačević

Strani novinari će pomoći u privlačenju turista i investitora

16:34, 03.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Pomoćnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Nemanja Kovačević smatra da će novinari iz Belgije i NJemačke, koji borave u Banjaluci, doprinijeti povećanju broja turista, pomoći u privlačenju stranih investitora u Republiku Srpsku, ali i stvaranju poslovnih mogućnosti za lokalne privrednike.

"Fokus rada resornog ministarstva je na jačanju poslovne saradnje sa zemljama u okruženju, zemljama Evrope i svijeta i privlačenju novih investicija", rekao je Kovačević danas novinarima u Banjaluci. 

Kovačević je rekao da je dolazak stranih novinara u Banjaluku organizovan uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Belgiji i NJemačkoj. 

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Banjaluke Natalija Trivić rekla je novinarima da je ovaj grad sa zadovoljstvom nedavno na prvom turističkom letu iz Stokholma za Banjaluku dočekao strane novinare koji će na najbolji način prikazati turističku ponudu ovog grada.

"U saradnji sa kompanijom `Rajaner` ćemo promovisati turističku ponudu Banjaluke, tako da će novi promotivni spot rađen u junu, koji prikazuje sve znamenitosti ovog grada, biti prikazivan na redovnim avio-linijama tokom svakog putovanja titlovan na engleski jezik", istakla je Trivićeva. 

Portparol Turističke organizacije grada Banjaluka Branka Branković rekla je novinarima da se u posjeti Banjaluci nalaze strani novinari koji su došli prvim letom za Banjaluku kompanije "Rajaner".

"U posjeti gradu Banjaluka nalazi se 10 turističkih novinara, od čega šest iz Belgije i četiri iz NJemačke, koji su već obišli banjalučku regiju, a danas će krenuti u obilazak grada biciklima", istakla je Brankovićeva. 

Brankovićeva je dodala da su stranim novinarima predstavljeni potencijali seoskog turizma, uključujući slavski običaj i tradicionalnu hranu ovog podneblja, ali i gastronomska ponuda Banjaluke.