“U TOJ DJECI SMO VIDJELI SVOJU”

Stotine građana protestuje i traži ostavke zbog stanja u Zavodu Pazarić

  • 21.11.2019. 13:13

Više stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade FBiH tražeći da hitno reaguje zbog slučaja vezanja djece za namještaj i radijatore u Zavodu Pazarić.

Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalna odbornica iz Naše stranke Sabina Ćudić na jučerašnjoj konferenciji za medije objavila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Demonstranti traže ostavke zbog uznemirujućih snimaka djece iz Zavoda za Pazarić koja su vezana za namještaj i radijatore.

– Ovo je užas jedan koji posmatramo. Ovi gore će to zaboraviti već poslijepodne. Snimci koje smo vidjeli predstavljaju fašizam i poniženje za sve nas koji hodamo i živimo ovdje – rekao je poznati TV voditelj i humanista Almir Čehajić Batko.

Ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu čuju se uzvici “nije Pazarić kriv, kriva je država i vlada”. Demonstrnatni uzvikuju “lopovi”. Pozivaju članove Vlade FBiH da izađu napolje.

Zgradu Vlade FBiH čuva jako policijsko osiguranje. Policija je u potpunosti zatvorila saobraćaj u ulici Hamdije Ćemerlića.

Kako javlja reporterka portala Klix, neki od građana su u suzama i poručuju kako im je žao i teško što nema više građana na ulici.

– Djeca su izgladnjivana, vezana, sve oni znaju. Ovako neće proći. Ako naše inspekcije neće raditi imaju međunarodne organizacije. Ta djeca trebaju biti zaštićena, a ne da se tako ophode prema najranjivijoj grupi. Mis smo juče svi plakali. U toj djeci vidjeli smo svoju. Da mene nema, moje dijete bi bilo dole – kazala je jedna od majki.

Na protestima je dosta mladih i studenata. Poručuju kako ih stranke i politika ne zanimaju i da se ovo mora odmah riješiti. “Dignite se svi, pomozite”.

Foto: D. Ć.-Klix

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб