Sokolac

Stigla voda u Đedovce, Vrbarje, Zagajeve i dio Ozerkovića

  • 14.12.2019. 20:52

U sokolačkim selima Đedovci, Vrbarje, Zagajevi i dijelu Ozrekovića danas je pušten u rad dio vodovoda "Ozrekovići", čime je vodu dobilo 55 domaćinstava.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je vodovod "Ozerkovići" dio velikog vodovodnog sistema sa koga će vodom biti snabdijevano 550 domaćinstava na području opština Rogatica i Sokolac.

"Za ovaj veliki projekat koji se provodi u saradnji sa susjednom opštinom Rogatica trebalo je obezbijediti oko 7.000.000 KM, a Sokolac je blagovremeno izmirio svoju obavezu od 1.200.000 KM", rekao je Bjelica.

On je naveo da su domaćinstva imala obavezu da obezbijede po 800 KM za troškove priključka sa šahta do kuće.

Bjelica je rekao da će današnjim puštanjem u rad dijela vodovoda "Ozreković" vodu dobiti i manastir Svete Trojice, dok će potom vodom biti snabdjeven i preostali dio sela Ozerkovići i Kazimerovići.

On je izrazio zadovoljstvo što je "izvojevana još jedna radna pobjeda", jer u ovim selima vodovod nisu uspjeli da izgrade ni u vrijeme bivše države.

Mještanin sela Zagajevi Delivoje Mijatović rekao je Srni da su mještani prvi put dobili vodu, a do sada su vodu koristili iz starih bunara ili izgrađenih bazena koje su punili kupovinom vode iz cisteni Vatrogasnog odjeljenja uz pomoć opštine Sokolac.

Izgradnja vodovoda započela je 2015. godine zajedničkim projektom opština Rogatica i Sokolac.

Izvođači radova bili su preduzeća "Higra" iz Bijeljine, "Hidrolet" iz Rogatice i "Rajak-VoB" sa Sokoca.

Realizaciju ovog projekta pomogli su Savjet ministara, IFAD u BiH, turska agencija TIK-a, kompanija BH telekom, kao i opštine Sokolac i Rogatica. 

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.