Lidera ReStarta ispitivala policija

Stefan Blagić ispitan zbog prijetnji novinarima

  • 09.07.2018. 19:05

Stefana Blagića, lidera udruženja ReStart Srpska, danas je ispitivala policija. Morao je da objasni zašto je novinarima javnog servisa Republike Srpske slao prijeteće poruke sa svog facebook profila.

Iz MUP-a stiže saopštenje da je Blagić pozvan i ispitan, i da će se slučajem sada baviti Okružno tužilaštvo. 

"O svim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj protiv S.B. za krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti"", stoji u saopštenju MUP-a. 

Blagić je nakon razgovora u policiji, na facebook-u priznao da je novinarima RTRS-a slao poruke, u kojima je, kako kaže, pisalo da je spreman da im u lice kaže šta o njima misli.

U poruci je ipak, pisalo drugačije - da bi pojedinim novinarima RTRS-a bilo bolje da ga ne sretnu na ulici i da dobro, dobro paze. 

Nije Blagić danas objašnjavao zašto je na banjalučkom Trgu Krajine lijepio imena  poslanika koji nisu glasali za izvještaj anketnog odbora, a za šta ga još niko nije prijavio. 

Na listi objavljenih imena, našao se i poslanik SNSD-a, Dragoljub Davidović. Za ATV kaže da Blagića, i članove Restarta neće prijavljivati, i da o svemu treba da sudi javnost.

"Te demokrate koji se zalažu za tu demokratiju sebi dozvole da to sebi urade što su uradili. To, mislim, je sramno i nedopustivo, šta drugo da kažem", istakao je Davidović.

Davidović ponavlja da izvještaj anketnog odbora nije podržao jer je to tijelo prekoračilo svoja ovlašćenja, a da je njihov prijedlog podržan, to bi bilo protivustavno. 

Isto smatra i poslanik Socijalističke partije, Zdenka Gojković. Politika se, tvrdi, umiješala u tragičan događaj, i njime se pojedinci služe isključivo za manipulaciju. Ipak, ne razmišlja o prijavi.

"Moje mišljenje je da je vrlo neumjesno ovo miješanje politike u jedan traguičan događaj, jedne porodice i to doživljavam kao jednu grubu manipulaciju tragedije jedne porodice upravo u političke svrhe", istakla je Zdenka Gojković.

Potpredsjednik Narodne skupštine, Nenad Stevandić, kaže da su članovi Restarta oskrnavili spomenik žrtvama zemljotresa u Banjaluci, jer su upravo na njemu lijepili imena poslanika. To što se i njegovo ime našlo među prozvanima, nije ga mnogo uvrijedilo.

"Pa ja nemam nikakav osjećaj da treba da se, sa ljudima koji su suštinski marginalci i pokušavaju da se nametnu, vodim neke okršaje", naglasio je Stevandić.

Izvještaj anketnog odbora o slučaju stradanja Davida Dragičevića, prošle sedmice nije dobio zeleno svjetlo u parlamentu Srpske. Tada su poslanici vladajuće koalicije rekli da izvještaj ne podržavaju, samo zato što je odbor prekoračio ovlašćenja i okvalifikovao djelo, što je isključiva nadležnost Tužilaštva.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм