Trebinje

Stanogradnja u ekspanziji, velika i potražnja

  • 14.12.2019. 19:43

Ekspanzija stanogradnje u Trebinju je u svom vrhuncu. Građevinari na jugu nemaju predaha. Stalna gradnja dosta je promijenila sami izgled grada, iz godine u godinu Trebinje se širi, a ruševine se pretvaraju u elitna gradska naselja.

Nekadašnja Travunija postala je Centar, a sada će i nekadašnji Novoteks postati luksuzan stambeno-poslovni kompleks.

"Sada je u planu gradnja modernog stambeno-poslovnog objekta na lokalitetu stari Novoteks, ovo ruglo u centru grada će se pretvoriti u moderan stambeni objekat. Cijena? Cijena je 2.000 maraka i preko u zavisnosti od orjentacije, položaja stana i naravno kvadrature stana", rekoa je Miladin Stević, MIS invest.

Kako se koji stan nacrta tako se i proda istom brzinom. Raste i cijena kvadrata stana u Trebinju. Već uveliko prelazi 2.000 maraka. Stanogradnja dobrim dijelom puni i gradsku kasu. Veći su prihodi od rente i troškova uređenja gradskog-građevinskog zemljišta, dosta znače i prihodi od poreza na nepokretnost. Sve je ovo dobro poručuju nadležni.

"Imamo i finasijsku dobit imamo i estetsku dobit, odnosno, grad sve više liči na moderan evropski grad, a samim tim tom gradnjom grad je u obavezi da poboljšava infrastrukturu tako da imamo i nove ulice, fontane, trgove, sportske terene, dječija igrališta. Grad jednostavno mora da prati infrastrukturom trend stanogradnje koji je veliki", istakao je Marko Rikalo, načelnik odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje Trebinje.

Toliko je veliki da nedavno sagrađene zgrade u gradu na Trebišnjici nije lako izbrojati. U opštini su izbrojali da će se u narednoj godini praviti najmanje osam novih zgrada što znači da će Trebinje uskoro dobiti oko 500 novih stambenih jedinica.

Skoro nijedna lokacija u samom centru Trebinju nije ostala da se na njoj može graditi, upravo zato se najjužniji grad Reppublike Srpske i stalno širi, najviše građevinskih mašina trenutno je u Zasad polju. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)