Praćenje stanja vodostaja

Stanje pripravnosti u Prijedoru: Rast manjih bujičnih vodotoka VIDEO

  • 12.05.2019. 21:25

Dosadašnje padavine na slivnom području rijeke Sane nisu znatnije uticale na porast vodostaja većih vodotoka na području Prijedora, ali jeste na rast manjih bujičnih vodotoka, prije svega rječice Puharska, navodi se u izvještaju Odsjeka za civilnu zaštitu grada Prijedora.

U izvještaju, koji je večeras dostavljen medijima, navedeno je da vlažnost zemljišta doprinosi pojavi površinskih voda, pogotovo na podvodnom i nižem terenu. 

"U narednom periodu sve službe zaštite i spasavanja na području grada Prijedora će funkcionisati u stanju pripravnosti i praćenja stanja vodostaja, a u slučaju pogoršanja stanja Gradski štab za vanredne situacije će preduzimati sve potrebne mjere zaštite od poplava", navedeno je u izvještaju. 

Republička uprava civilne zaštite upozorila je prijedorski odsjek na mogućnost intenzivnih padavina od danas do 15. maja, a gradonačelik Milenko Đaković je, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, naložio preduzimanje mjera kontinuiranog praćenja stanja vodostaja i drugih preventivnih i pripremnih mjera za zaštitu od poplava. 

Odsjek za civilnu zaštitu, Teritorijalna vatrogasna jedinica i drugi subjekti zaštite i spasavanja su preduzeli mjere pripravnosti i pripreme za zaštitu od poplava, a prije svega u pripremi mehanizacije i vreća sa pijeskom. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.