Stanari dobili objekat za produženi boravak djece

  • 18.08.2020. 18:38

Stanari su dobili objekat za produženi boravak djece, koji će moći da koristi 50-ak mališana. Radovi su trajali nešto više od dvije godine i u njih je uložen oko 200.000 maraka. 

Objekat, koji se nalazi u sklopu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u rad je pustio srpski član Predsjedništva BiH. Milorad Dodik sa prvim čovjekom Stanara Dušanom Panićem presjekao je vrpcu i obišao prostorije

"Čestitke i ljudima ovde u školi. Vidim da je ova škola sada već je rekonstruisala krov, stolarija, tako da preostaje još  fasada to će biti u okviru prijekta energetske efikasnosti završeno“, kaže Dodik.

Vrtić ima dvije prostorije za boravak djece. Uz njih su još kuhinjai prostoriju za boravak vaspitača.

"Prednost ovog objekta je što se nalazi u sklopu centralne škole, zato što ovdje imamo stručne saradnike, imamo sopstveni sistem grijanja, neće biti potrebno dodatno zagrijavanje objekta, nego ćemo ovo da iskoristimo. Imamo mogućnost da koristimo uređeno dvorište, uređenu sportsku salu", kaže Alesandar Ristić, direktor JU OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari.

Pod istim korovom je i amfiteatar, koji će koristiti škola, ali i lokalna zajednica, koja je finansirala radove. Radovi na infrasrukturi u Stanarima se nastavljaju. Milorad Dodik najavio je gradnju puta koji će tu opštinu spojiiti sa autoputem Banja Luka Doboj.

"Ovde sam da potvrdim da će se planirani dio puta koji veže centar opštine Stanari sa autoputem biti građen u narednom vremenu. Koliko tu ima, četiri, pet kilometara do auto puta tako da će i to biti snažan doprinos upravo razvoju ove opštine i njenih  potencijala", kaže Dodik.

Doprinos razvoju Stanara daće i put R-474, čija je rekonstrukcija takođe počela zahvaljujući zalaganju srpskog člana Predsjedništva BiH. Milorad Dodik i Dušan Panić su se uvjerili kako teku radovi na toj dionici. 

"Gdje je investicija 6,5 miliona, opština Stanari, finansijski učestvuje sa 1,5 miliona i 400.000 za eksproprijaciju kada je u pitanju zemljište“, kaže Dušan Panić, načelnik opštine Stanari. 

Regionalni put rekonstruiše se u dužini od 8,2 kilometra. Takozvana „Ravna cesta“   spaja najmlađu opštine u Srpske sa federalnom opštinom Tešanj i Teslićem. Jedan je od značajnijih projekata koji se realizuju u Stanarima. 

Тагови: