Sastanak gradonačelnika Istočnog Sarajeva i Beograda

"Srpski narod se, gdje god živio, međusobno mora pomagati"

  • 05.03.2021. 16:15

Gradonačelnici Beograda i Istočnog Sarajeva Zoran Radojičić i LJubiša Ćosić konstatovali su danas da srpski narod, gdje god živio, mora imati bliske odnose i međusobno se pomagati.

Tokom današnjeg sastanka u Beogradu razgovarano je o unapređenju saradnje dva grada u oblasti turizma, sporta, kulture i privrede.

Ćosić je zahvalio Radojičiću što je iskazao spremnost da Beograd, kao milionski grad, primi pod svoje okrilje Istočno Sarajevo sa 65.000 stanovnika.

"Mi iz Istočnog Sarajeva svi gledamo u Beograd, u Novi Sad, u srpski narod koji se nalazi u Srbiji, a kada nas dočekaju kao braću onda nam je puno srce", rekao je nakon sastanka Ćosić novinarima, te zahvalio za prijateljski i otvoren razgovor, kao i bratski doček.

Ćosić je naveo da je Istočno Sarajevo najzapadniji srpski grad i kao takav zaslužuje svu pažnju.

"Siguran sam da u oblasti turzima, sporta, kulture, jačanju institucionalne saradnje, naravno i privrede, možemo doći do situacije da u narednim godinama ta saradnja bude mnogo jača u svim segmentima i da donosi dobrobit našim građanima", rekao je Ćosić.

On je podsjetio i na pomoć Vlade Srbije Istočnom Sarajevu, navodeći da su šest opštine u sastavu grada, kao i sam grad, dobili u proteklim godinama podršku kroz brojne projekte koji su sprovedeni.

Ćosić je naveo da je prethodno danas i sa rukvodstvom Novog Sada razgovarao o saradnji, te ukazao na značaj inicijative predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o zajedničkom sastanku rukvodstava svih lokalnih jedinica Republike Srpske i Srbije.

Radojičić je rekao da je glavni zaključak da se moraju držati blisko i da u ovim teškim vremenima srpski narod mora imati prisne odnose i pomagati jedne druge.

On je istakao da su ljudi iz Istočno Sarajeva uvijek rado viđeni u Beogradu, te da je sa Ćosićem razgovarao o saradnji dva grada u više oblasti i da su se saglasili da ima puno prostora gdje se može unaprijediti - u kulturi, sportu, privredi, a da je turizam posebno značajna tema za oba grada.

Radojičić je naveo da je sigurno da u ovm trenutku imam puno Beograđana na Jahorini i u Istočnom Sarajevu.

"Dogovorili smo se da u pravne okvire stavimo ovu saradnju i naši saradnici će se u narednom periodu dogovoriti u kojoj formi će to biti, ali suštinski je najvažnije da imamo ovakve kontakte, da se dogovoramo i da jedni druge pomažemo", rekao je Radojičić i izrazio uvjerenje da će uskoro imati prilike da bude gost Istočnog Sarajeva.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)