Livanjsko polje

Srpska sela i dalje zavejana snijegom FOTO

  • 30.01.2019. 10:32

Srpska sela u Livanjskom polju Sajković, Gubin i Provo i dalje su zavejana snijegom, a najteža situacija je u selu Gubin gdje zbog zavejanih ulica ne mogu da obave sahranu, pa je potrebna pomoć livanjskog Komunalnog preduzeća, rekao je Srni radnik na održavanju seoskog groblja Živko Vukovljak.

"U protekla dva dana oko petnaestak centimetara novog snijega je palo, pa sada visina snijega iznosi oko jedan metar. Ulice se potpuno zavejane, a nanosi snijega ponegdje iznose i više od metra i po", rekao je Vukovljak. 

Komunalno preduzeće u čijoj je nadležnosti je da održava puteve nije pročistilo zavejane ulice, naveo je Vukovljak. 

"Danima nismo u mogućnosti da obavimo sahranu u selu. U selu su većinom stari i bolesni koji nisu u stanju da snijeg čiste lopatama", rekao je Vukovljak. 

On je apelovao da livanjsko Komunalno preduzeće dođe u pomoć. 

"Ovo je očigledan primjer kako žive Srbi na ovom području. Nikoga ne zanima ni da li smo živi, a ne da li nam treba nešto. Sada nam je pomoć jako potrebna, jer sahrana koju treba da obavimo trebali bi da bude danas su 12.00 časova, a mi lopatama treba da čistimo kako bismo stigli do groblja", naglasio je Vukovljak. 

Srni su u livanjskom Komunalnom preduzeću rekli da je šef, koji jedini može dati izjavu, odsutan i da su na području cijelog Livna teški uslovi.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм