Donacija

Srednjim školama u Prijedoru poklonjene lopte

  • 11.11.2019. 15:43

- Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor darovalo je danas 30 lopti lokalnim srednjim školama, a vrijednost donacije je oko 1.000 KM.

 Predsjednik Društva Veljko Janjetović rekao je da ovo udruženje svake godine organizuje sva školska takmičenja gradskog i regionalnog nivoa i da novac koji preostane kasnije usmjeri za nabavku ili sportske opreme ili rekvizita.

"Ovaj put smo odlučili da od tih sredstava kupimo lopte koje ćemo podjednako podijeliti svim srednjim školama", rekao je Janjetović novinarima u Prijedoru.

Janjetović je podsjetio da je ovo društvo formirano 2007. godine, broji više od 30 aktivnih članova, te da penzionisani nastavnici i profesori fizičke kulture takođe ostaju članovi.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije Valentina Sovilj je u ime škola zahvalila Društvu pedagoga fizičke kulture Prijedor za poklon.

"Svaki rekvizit za nastavu fizičkog vaspitanja je više nego dobro došao, jer u vremenima kad se svaki dinar mjeri po tri puta, ovo je vrijedno pažnje. Nadamo se da će naši učenici ovo iskoristiti na najbolji način zajedno sa svojim profesorima fizičke kulture", poručila je Soviljeva i dodala da srednje škole u Prijedoru trenutno pohađa oko 2.400 đaka.

Koordinator Malih olimpijskih igara prijedorske regije Aleksandar Milješić rekao je da su danas darovane lopte za košarku, odbojku i mali fudbal i da će one unaprijediti nastavu fizičkog vaspitanja, kao i školski i rekreativni sport. 

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок