Rješenje gorućeg problema

Srbi iz Kotorskog na korak do pitke vode

  • 03.04.2019. 18:38

Srbi iz Kotorskog na korak su da riješe gorući problem, snabdijevanje pitkom vodom. Projektna dokumentacja  je spremna, a kada se obezbijedi novac, dobiće vodu. 

Čekaju je dvije decenije, od kada su sagradili kuće. Stotinu domaćinstava i danas ima samo tehničku vodu

"Devedeset posto kuća ima svoj neki bunar, koji nazivamo tehnićka voda, ona nije za piće to su neke površinske vode, a vodu za piće konkretno ili idemo na neke okolne izvore koje smtramo prihvatljivim, ili ja evo donosim iz grada Doboja točim u kanistere“, kaže Stevica Rodić, iz Trnova.

Izradu  projekta vodosnabdijevanja finansirali su  grad Doboj i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske. Dali su po 7. 500 maraka, a spremni su i da podrže gradnju. 

"Potrebno je izgraditi jedan bunar i sekundarnu mrežu, ukupno sa PDV-om to će koštati 280. 000 KM mi smo danas razgovarali ko sve može da se uključi i pomogne kako bi naši građani konačno dobili vodu“, kaže Tihomir Gligorić, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnsti Gradske uprave Doboj.

Lokacija je spremna.Uz postojeći bunar, u polju prema rijeci Bosni, star 40 godina, gradio bi se novi. Značio bi i komšijama Bošnjacima, jer je stari bunar dotrajao, zbog čega se dešava da ljeti ostaju bez vode. 

"Bili bi mogućnosti da priključimo i još jedan broj okolo recimo Johovac, Šešlije, Bukovac pokrili bi i to s tim novim bunarom a riješili bi pitanje ne samo Kotorskog nego svih“, kaže Mehmed Trnjanin iz Kotorskog.

Samo za mrežu u naseljima Trnovo Polje 1 i 2 potrebno je 116 000 maraka. I domaćinstva su spremna da izdvoje novac. Ko će i u kom omjeru da finansira radove, još će da se dogovara.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.