Brdovitim i planinskim predjelima snijeg

Spremite se za kišu i snijeg

  • 09.12.2018. 14:36

U Republici Srpskoj sutra će preovladavati promjenljivo oblačno i pretežno suvo vrijeme na zapadu, jugozapadu i jugu, dok su u ostalim predjelima moguće slabije padavine - kiša u nižim, a snijeg u brdovitim i planinskim predjelima.

Ujutro će biti promjenljivo oblačno i suvo vrijeme, dok će u nižim predjelima na sjeveru i sjeveroistoku padati slaba kiša, a u višim predjelima na istoku snijeg i susnježica, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Poslijepodne i prema večeri u većini predjela biće suvo, dok će pretežno oblačno ostati u centralnim predjelim i na istoku, gdje će i dalje postojati uslovi za slabe padavine. 

Vjetar ujutro slab zapadni, tokom prijepodneva u jačanju u Semberiji i planinama Krajine, a poslijepodne u slabljenju, kada će jačati sjeverozapadni vjetar u centralnom planinskom pojasu i na istoku. Na jugu uveče umjerena bura. 

Jutarnja temperatura vazduha od minus jedan do tri, na jugu za stepen dva viša, a u višim predjelima minus četiri, a najviša dnevna od četiri do devet, na sjeveru i jugu ponegdje i stepen dva viša, a u planinama minus dva stepena Celzijusova. 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas preovladava sunčano i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine, a popodne se uz naoblačenje sa zapada očekuje kratkotrajna kiša. 

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus pet, Han Pijesak i Sokolac nula, Čemerno dva, Rudo i Ivan Sedlo tri, Kalinovik, Novi Grad i Istočno Sarajevo četiri, Gacko, Bugojno i Višegrad pet, Foča, Srebrenica i Srbac šest, Nevesinje, Mrkonjić Grad, Livno i Prijedor devet, Zvornik i Doboj 10, Mostar i Bileća 11, Trebinje i Brčko 12, Banjaluka, Bijeljina, Tuzla i Neum 13, Bihać 14 stepeni Celzijusovih. 

U utorak, 11. decembra zadržaće se promjenjljivo do pretežno oblačno, te većinom suvo vrijeme. Na zapadu i sjeveru, prijepodne povremeno je moguća slaba kiša, a poslijepodne na istoku u planinama provijavanje snijega. 

Jutarnja temperatura vazduha od minus šest do nula, na jugu za stepen dva viša, a u višim predjelima minus deset, a najviša dnevna od dva do sedam, u višim predjelima minus tri stepena Celzijusova. 

U srijedu, 12. decembra, nakon veoma hladnog jutra u višim predjelima, tokom dana će biti promjenljivo do pretežno oblačno, svježe i suvo vrijeme, uz slabije padavine popodne i uveče na zapadu i sjeveru. 

Jutarnja temperatura vazduha od minus šest do nula, u višim predjelima minus 12, a najviša dnevna od dva do sedam, u višim predjelima minus dva stepena Celzijusova. 

U četvrtak, 13. decembra ujutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme, a provijavanje snijega moguće je na sjeverozapadu, zapadu i u planinama na istoku. 

Biće hladno u nižim, a veoma hladno u višim predjelima. Tokom dana promjenjljivo do pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje, tako da će u sve više mjesta biti uslova za slabe mjestimične padavine, uglavnom provijavanje snijega. 

Popodne na sjeveru i sjeverozapadu moguća je ledena kiša, kada će u ostalim predjelima padati mjestimično snijeg. 

Jutarnja temperatura vazduha od minus pet do nula, u višim predjelima minus devet, a najviša dnevna od minus dva do tri, u višim predjelima minus pet stepeni Celzijusovih.

Тагови: