EЈOF 2019

Sporazum o saradnji sa Civilnom zaštitom

  • 16.01.2019. 16:19

Direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske Mile Međed i direktor zimskog Evropskog olimpijskog festivala mladih EЈOF 2019, Senahid Godinjak, danas su u Istočnom Sarajevu potpisali ugovor o stručno-poslovnoj saradnji i partnerstvu.

Međed je istakao da će Republička uprava civilne zaštite u ovom projektu učestvovati u punom kapacitetu sa tehnikom, opremom i ljudstvom.

"Biće i vozila hitne pomoći sa medicinskim osobljem, terenska vozila deminera sa odgovarajućom opremom koja će omogućiti da se u svakom trenutku dođe do svakog dijela borilišta, raščićavanje snijega i slično", istakao je Međed.

Međed je napomenuo da na Јahorini već postoji tim koji je član specijalizovanog tima Republičke uprave Gorske službe spasavanja i dodao da će drugi tim biti prisutan i u pripravnosti.

On je izrazio zadovoljstvo što Civilna zaštita učestvuje u ovom projektu koji je značajan i za Republiku Srpsku i za BiH.

Godinjak je izjavio da je potpisivanjem ovog sporazuma sa Republičkom upravom civilne zaštite ozvaničena i saradnja na projektu EЈOF 2019 naglasivši da je veoma važno da takva institucija sa svim svojim kapacitetima i resursima iskazala namjeru da bude dio projekta.

"Sa kapacitetima koji su civilnoj zaštiti dostupni, a u skladu sa našim potrebama važno je da na svim borilištima obezbijedimo, prije svega, nesmetano odvijanje sportskih događaja i dodatno pojačamo bezbjednost svih aktera festivala, ne samo akreditovanih učesnika nego i posjetilaca", istakao je Godinjak.

On je dodao da su sada spremniji za eventualne nepredviđene situacije koje se mogu pojaviti u ovakvim zimskim uslovima na borilištima.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.