Poslanik SNSD-a u NS RS

Špirić: Djeci Eparhije bihaćko-petrovačke hiljadu paketića

  • 29.12.2018. 12:42

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nikola Špirić je, u saradnji sa nekoliko renomiranih firmi iz Srpske, obezbijedio i danas dopremio u Bosanski Petrovac hiljadu paketića koji će djeci Eparhije bihaćko-petrovačke biti podijeljeni tokom predstojećeg pravoslavnog Božića.

Špirić, koji se u Petrovcu sastao sa Njegovim preosveštenstvom episkopom bihaćko-petrovačkim Sergijem, rekao je da će predstavnici ove eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC) podijeliti djeci darove. 

"Vladika Sergije mi je nedavno rekao da bi bilo dobro obezbijediti paketiće djeci u ovoj eparhiji uoči Badnje večeri. Uspio sam da to uradim zahvaljujući našim dobrim ljudima i biznismenima, odanim SPC - kompaniji "Sikimić", "Zoki komercu", "Dukatu" i "Elektroobnovi". Danas smo ih uručili Eparhiji", rekao je Špirić. 

On je istakao da je važna briga o Srbima koji žive u toj eparhiji i susreću se sa brojnim izazovima. 

"Pozivam sve ljude da se uključe u projekat duhovne i crkvene obnove u ovoj eparhiji. Vladika Sergije je nedavno rekao – Kosovo je jedno i srpsko, a ja bih rekao da je Krajina drugo, malo Kosovo, čega svi moramo biti svjesni", poručio je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a. 

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije je u ime djece te eparhije zahvalio Špiriću i kompanijama na darovanim paketićima. 

"Špiriću nije prvi put da na ovakav način pomaže Eparhiji, a to je pogotovo radio dok je bio predsjedavajući Savjeta ministara. Zahvaljujemo se i drugima koji su učestvovali u ovome i SNSD-u, jer je za djecu jedan osmijeh radost, a kamoli ovi paketići. Neka svima budu srećni predstojeći praznici", poručio je vladika Sergije.
 

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије