SPC demantovala vijest o smrti patrijarha Irineja: Stanje isto kao i jutros

  • 19.11.2020. 14:43

U medijima se danas pojavila vijest da je patrijarh srpski Irinej preminuo. Mnogi portali koji su prenijeli vijest, demantovali su ove informacije.

Nakon toga su se oglasili iz SPC sa saopštenjem o zdravstvenom stanju patrijarha, te su demantovali vijest da je preminuo.

"Povodom lažnih vijesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaviještavamo javnost da je, prema zvaničnom izvještaju konzilijuma ljekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izvještaj koji smo jutros objavili. 

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izvještavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje cjelokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko vjerovati. 

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Кonzilijuma ljekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve", navode iz SPC.

U jednom trenuku sajt SPC je čak i pao zbog opterećenja i velikog broja građana koji su željeli da provjere  informaciju o smrti patrijarha.

"Stalni konzilijum ljekara uz prisustvo ljekara iz Ruske Federacije pregledom Njagove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posljedica COVID 19 i da je zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno. O zdravstvenom stanju Njagove Svetosti javnost će biti i nadalje izveštavana", navode iz SPC. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.