Istočno Sarajevo

Spasili djecu od požara prošle sedmice - i već se vratili na posao

  • 19.03.2019. 20:57

Hrabri policajci koji su prošle sedmice spasili djecu iz požara, danas su se vratili na posao. Riječima dobrodošlice dočekale su ih brojne kolege, a načelnik Policijske uprave upriličio je i prijem. Hrabro i nesebično, policajci su ušli u borbu sa vatrenom stihijom kako bi spasili dva dječaka i ugasili požar koji je prijetio da se proširi na cijelu zgradu. Hrabri policajci kažu da ništa ne bi mogli da urade bez timskog rada i podrške rukovodstva. 

"Zajedno sa načelnikom Branimirom Šehovcem, jer osim ovog rada pruža nam veliku podršku i u našim redovnim zadacima, a nama je svakako osnovni zadatak da sačuvamo ljudske živote i sve oblike svojine", naglasio je Mirza Kahrović, policijski službenik MUP-a Republike Srpske.

"Zahvaljujući tome što nas je bilo, timski rad je iskazan kolegama, uspjeli smo taj lanac organizovati, jer da nije bilo kolega, nas dvojica pored toga što su djeca evakuisana, sigurno ne bi uspjeli lokalizovati požar", kaže Dobro Skakavac, pomoćnik komandira u Policijskoj stanici Istočno Sarajevo.

Zbog bolova u grudima od posljedica dima i vatre, Mirza Kahrović i Dobro Skakavac ležali su u kasindolskoj bolnici. Danas već kažu da su potpuno spremni za rad. Načelnik Policijske uprave Branimir Šehovac kaže da je ponosan na svakog pripadnika MUP-a RS koji, ne mareći za svoj život, spasava drugi.

"Oni su svi ovako zajedno pokazali jedan hrabar čin i ispunili su zadatak i kao ljudi, i kao policijski službenici, na tome im ja od srca čestitam i još jednom želim da im se zahvalim što su učinili jedan ovakav hrabar podvig", rekao je Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

I ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač čestitao je policajcima na iskazanoj hrabrosti. Policajci kažu da su radili samo svoj posao, ali upozoravaju da i drugi treba da budu odgovorni. Naime, u zgradi koju je zahvatila vatra nije bilo protivpožarnih aparata, a ni kompletiranog hidranta.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?