Sokolac dobio mural Nebojše Glogovca

  • 26.09.2020. 10:34

Novi mural sa likom srpskog glumca Nebojše Glogovca oslikan je na stambenoj zgradi na Sokocu.

Autor murala Milan Milosavljević Deroks rekao je Srni da mu je ovo posebno drag rad za koji je obavio dobru pripremu, te da mu je asistent bio Jovan Šaulinović.

On je dodao da je trebalo da mural bude oslikan u Nevesinju, ali da nisu uspjeli da to organiziju, te je uradio na Sokocu.

Milosavljević je podsjetio da je na inicijativu Sokočanina Milana Jolovića Legende nedavno oslikao mural velikog formata sa likom Starine Novaka i ovaj put na Jolovićevu inicijativu uradio i drugi mural.

Sokočanin Milan Jolović Legenda je rekao Srni da je mural oslikan u okviru izrade komplene toplotne fasade na stambenoj zgradi na uglu ulica Cara Lazara i Romanijske.

"Kako sam nedavno pomogao izradu toplotne fasade stanarima Lamela u ulici Radomira Neškovića, pozvali su me i stanari ove stambene da im pomognemo dijelom sredstava", pojasnio je Jolović.

On je dodao da je najveći dio sredstava obezbijedio Bojan Koprivica i grupa privrednika, te da će za postavljanje fasade i izradu murala biti izdvojeno 20.000 KM.

Milan Milosavljević Deroks je diplomirani slikar zidnog slikarstva iz Beograda i više od 20 godina se bavio grafitima i muralima.

Prvi mural velikog formata sa likom Starine Novaka na Sokocu otkriven je 31. avgusta na čeonoj Lameli na uglu ulica Radomira Neškovića i Gruje Novakovića.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић