Obavezni lanci

Snijeg usporava saobraćaj, ima i poledice

08:01, 10.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj se, zbog snježnih padavina i poledice, saobraćaj odvija otežano i usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, posebno na području romanijske regije, Kneževa, Mrkonjić Grada, te na dionici puta Trnovo-Foča, gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Poledice ima i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srpske. 

U Federaciji BiH snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima u jugoistočnim i istočnim krajevima, kao i preko pojedinih planinskih prevoja. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Režim odvijanja saobraćaja do 30. aprila izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja". 

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš. 

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova radnim danima na snazi su obustave saobraćaja do desetak minuta, i saobraćaj se propušta naizmjenično jednom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U Banjaluci je, zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Ulice olimpijskih pobjednika. 

U Banjaluci je saobraćaj zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice. 

Na magistralnom putu Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim časovima. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.