Izdato upozorenje

Snažan vjetar najavljuje nevrijeme u Banjaluci

  • 05.02.2020. 16:06

Snažan vjetar pogodio je danas Banjaluku i druge gradove u Republici Srpskoj i najavio padavine koje se očekuju širom BiH.

Danas je izdato crveno upozorenje za područje Foče, Višegrada, Mostara i Livna zbog olujnog vjetra koji u pojedinim područjima može dostići i do 100 kilometara na čas, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za područje Sarajeva, Tuzle i Bihaća izdato je narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske objavio je za danas crveni meteoalarm, izuzetno opasno vrijeme, duž jadranske obale zbog jakih udara vjetra.

Najjači udari orkanske bure očekuju se na Kvarneru, u Velebitskom kanalu i u južnoj Dalmaciji, gdje bi udari vjetra mogli dostizati brzinu i do 185 kilometara na čas.

Iz zagrebačke Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama upozorili su da su za danas za zagrebačko područje najavljeni olujni udari sjevernog vjetra s mogućim najjačim udarima do 155 kiometara na čas, što može uzrokovati brojne poremećaje u saobraćaju, oštećenje konstrukcija, lomljenje i padanje grana.

Ističu da su sve gradske i sve hitne službe u pripravnosti, te će intervenisati prema potrebi, a građane mole za dodatni oprez.

Na putu Mokro-Podromanija obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zbog snijega, saopšteno je iz federalnog Auto-moto kluba /BiHAMK/.

Za ovu kategoriju vozila, na planinskom prevoju Karaula na dionici Olovo-Kladanj obavezna je upotreba lanaca.

U saopštenju se apeluje na maksimalno opreznu vožnju zbog ugaženog snijega na kolovozu kojeg ima i na ostalim putevima u višim predjelima.

Izdvajaju se putni pravci Srednje-Olovo, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog niske temperature moguća je i mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima vijaduktima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a pažnja se skreće na sitnije odrone zemlje ili kamenja, navedeno je u saopštenju.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.