Stanje na putevima

Vozači smanjite gas: Klizavi kolovozi, oprezno i zbog vjetra

  • 04.10.2020. 08:48

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, učestali su u odroni, a vozačima se skreće pažnja na vjetar koji još duva u pojedinim krajevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na pojedinim dionicama zadržala se veća količina vode, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

U toku su radovi na magistralnom putu od Modriče prema granici sa FBiH zbog čega je izmijenjen i režim odvijanja saobraćaja.

Radovi su aktuelni i na auto-putu od Banjaluke prema Gradiški, zatim na magistralnim putnim pravcima na području Banjaluke, Kotor Varoša, Prijedora, Vlasenice, Broda, Prnjavora, dionicama Klašnice-Gornja Vijaka i Gornja Vijaka-Derventa, Drinjača-Milići-Vlasenica, od Modriče prema Doboju, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na regionalnim putevima Karakaj-Drinjača, Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ, granica sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, a zbog klizišta se usporeno saobraća na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, a vozila mase veće od sedam i po tona sa izuzetkom autobusa usmjeravaju se na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putevima Vitez-Travnik /Bila/, Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Tarčin-Konjic /kod mjesta Zukići/, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj /Mravići/ i Livno-Kamensko.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu auto-puta, saobraćaj se obustavlja u noćnim časovima, od pola časa poslije ponoći do 5.00 časova ujutro.

Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila iznad sedam i po tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od pola sata. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.