AMS Srpske

Smanjena vidljivost uz rijeke, u kotlinama i na planinama

08:19, 31.10.2020.
Izvor: Srna
Magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost na putevima uz riječne tokove, u kotlinama i u planinskim predjelima, a izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putevima na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Režim vožnje izmijenjen je i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, te na magistralnim putnim pravcima Crkvina-Modriča, Klašnice-Laktaši gdje je u toku izgradnja kružnog toka, te Zableđe-Čađavica gdje je na snazi obustava saobraćaja u tunelu Dragoraj, a saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini, zatim na putevima na području Banjaluke, Prijedora, Modriče, Kotor Varoša, Vlasenice i Broda.

I dalje su aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, zatim na magistralnim putevima Krupac-Bogatići, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Karakaj-Drinjača, Klašnice-Gornja Vijaka-Derventa, Drinjača-Milići-Vlasenica, te od Modriče prema Doboju.

Na regionalnim putevima radovi se izvode na dionicama Šipovo-Novo Selo na granici sa Federacijom BiH /FBiH/ Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, dok je klizište usporilo saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH je na dionici Prozor-Јablanica zbog radova saobraćaj obustavljen u tunelu Јasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi se izvode i na magistralnom putu Široki Brijeg-Mostar, od ulaza u Mostar do Balinovca. Na ovoj dionici saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Zbog smanjenja gužve, mole se vozači koji dolaze iz Širokog Brijega i Čitluka ili idu prema tim mjestima, da koriste alternativni pravac Mostar-Rodoč-Varda-Čule.

Sporije se saobraća zbog izvođenja radova na dioniciama Vitez-Travnik /Nova Bila/, Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Maglaj-Doboj /raskrsnica na ulazu u Maglaj/, Livno-Kamensko i Drvar-Bosansko Grahovo.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.