U selu Vidrići kod Sokoca

Služen pomen poginulim srpskim i ruskim borcima

  • 30.06.2018. 13:46

U selu Vidrići kod Sokoca danas je kod spomen-ploče služen pomen poginulim srpskim i ruskim borcima u Prvom i Drugom svjetskom ratu i u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, a potom su položeni vijenci.

Spomen-ploča nalazi se uz osnovu krsta, visine 12 metara, koji je na ovom mjestu postavljen u decembru prošle godine i uz koji će biti podignuta crkva u ruskom stilu. 

Vijence na spomen-ploču danas su položili predstavnik Ruske Federacije u BiH Anton Sokolov, te delegacije Boračke organizacije opštine Sokolac i građevinskog odbora za izgradnju crkve. 

Protojerej stavrofor Ilija Čupić najavio je da će večeras NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom na ovom mjestu osveštati zemljište na kome će biti izgrađena crkva u ruskom stilu. 

Čupić je pozvao vjernike da večeras u 18.00 časova prisustvuju ovom molitvenom činu kod krsta Gospodnjeg u selu Vidrići. 

Predsjednik građevinskog odbora Milan Jolović rekao je Srni da je riječ o objektu crkve ukupne površine 60 metara kvadratnih za čiju će izgradnju, prema prvim predračunima, biti potrebno između 120.000 i 150.000 KM.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић