Ugljevik

Služen parastos za pale borce

  • 26.10.2018. 20:01

U Ugljeviku je večeras kod centralnog spomen-obilježja na trgu služen parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske, uoči opštinske krsne slave - Svete Petke Paraskeve.

Cvijeće kod spomenika položio je i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, koji je rekao da su borci izvojevali slobodu srpskom narodu. 

"Zasluga naših poginulih saboraca jeste što slavimo slave u miru i obilježavamo srpske običaje na slobodnoj teritoriji", rekao je Savčić. 

Predsjednik ugljevičke opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da se uvijek uoči slave opštine služi parastos poginulim saborcima koji su živote dali za odbranu Republike Srpske. 

"Sjećamo se naših saboraca i na ovaj način im iskazujemo poštovanje", rekao je Marinković novinarima. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je dužnost i obaveza svih koji danas žive slobodno da čuvaju sjećanje na poginule sugrađane koji su najzaslužniji za odbranu Republike Srpske. 

Poštu poginulim borcima odale su i delegacije bratske opštine Kavadarci iz Makedonije, opštine Beočin i Loznica iz Srbije, opštine Kidričevo iz Slovenije, kao i predstavnici opština Ugljevik, Lopare i Bijeljine, Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik", boračkih organizacija iz regije, te lokalnih političkih partija. 

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм