Parastos za 87 pripadnika Studentske brigade

Služen parastos poginulim studentima

  • 06.11.2018. 19:42

Godine prolaze, ali bol ne jenjava, kroz suze priča Vojin Čavić otac poginulog studenta. Svake godine na današnji dan zapali svijeću i položi vijenac na spomen ploču poginulim pripadnicima Studentske brigade. Čuva uspomenu na svog sina, neutješan je već 24 godine.

"Nije mi žao za ovu državu što je poginuo, ali što ja nisam od tuge i jada. Onakvog sina više ne bi imao da sam imao stotinu sinova. Takvog sam samo mogao poželjeti u životu", kaže Vojin.

Možemo biti tužni, ali moramo biti ponosni, poručuje ministar rada i boračko invalidske zaštite. Milenko Savanović kaže da se takvi junaci ne smiju zaboraviti jer su dali svoje živote za Republiku Srpsku.

"Na nama koji smo preživjeli, ostaje da se sjećamo i odajemo poštovanje tim hrabrim, najboljim momcima momcima među nama", kaže ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Milenko Savanović.

"Imamo i obavezu da koliko god možemo, Univerzitet, odnosno institucije RS da se nađu u teškim trenucima i da pomognu porodicama nastradalih studenata", izjavio je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci

Studentska brigada formirana je 4. novembra 1994. godine. Imala je 2.104 pripadnika u sastavu Prvog krajiškog korpusa. Imena 87 poginulih studenata i radnika Univerziteta urezana su na spomen ploči između Pravnog i Mašinskog fakulteta u Banjaluci.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм