Banjaluka

Služen parastos poginulim policajcima

  • 20.11.2018. 11:50

Ispred sjedišta Policijske uprave u Banjaluci danas je, povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Sveti arhangel Mihailo, služen parastos, položeni su vijenci i prislužene svijeće na spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a sa područja ove uprave.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević rekao je novinarima da su u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu stradala 252 pripadnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka, koji je tada pokrivao današnja područja policijskih uprava Banjaluka, Gradiška, Mrkonjić Grad i Prijedor. 

"Oni su položili živote za bezbjednost i odbranu Srpske i naša je obaveza da se svakodnevno sjećamo njihovog herojskog djela. Krsna slava Sveti arhangel Mihailo, koju tradicionalno proslavlja MUP Srpske, prilika je da se to uradi i na ovaj dan", rekao je Spasojević. 

Boja Trkulja, majka poginulog Aleksandra Đurića, prisjetila se da je njen sin jedinac nastradao 1994. godine na kupreškom ratištu. 

"Takva je sudbina bila da ja kao samohrana majka ostanem opet sama. Sin mi je bio sve što sam u životu imala... Samo dolazim ovdje, kod ovog spomenika na kome je njegovo ime, i obilazim...", rekla je Trkulja. 

Služenju parastosa i polaganju vijenaca u počast poginulim pripadnicima banjalučke policije prisustvovalo je rukovodstvo Policijske uprave Banjaluka, porodice poginulih policajaca, kao i brojni pripadnici MUP-a.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.