Teslić

Slovenci u „Banji Vrućici“ proslavljaju 1. maj

  • 01.05.2019. 16:59

Uz čašicu ljute, šetnju u prirodi i velnes usluge Slovenci proslavljaju prvi maj. U „Banju Vrućici“ stigli su iz raznih krajeva Slovenije. Sve to kako bi prvomajske praznike proveli u dobrom raspoloženju. Kažu sve to neće proći i bez roštilja na koji će u neki od banjskih restorana.

"Na jedne dobre ćevape, ne bi bilo dana da ih ne pojedemo. Onda ćemo ići malo na kupanje, naveče večera i onda u ovaj drugi hotel na ples. Super nam je tu, tu se dobro osjećamo," kaže Milan Koprivec iz Bleda.

"Prekrasno. Mi dolazimo u banju 10 godina i mogu vam reći da smo se zaljubili u taj kraj. Nama je tu lijepo, i ljudi i priroda i sve," rekla je Marijana Crnić iz Celja. 

Među turistima i jedno poznato lice. Proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević sa porodicom i prijateljima uživa u srcu prirode. Kaže u Banji Vrućici nije prvi put. Tu se odlično osjeća. 

"Porodično tu smo, tri para sa djecom. Tri najbolja drugara. Malo smo šetali ispred hotela, ima divna staza, šumica za sportske aktivnosti, onda ćemo na bazen, pa da ručamo. Stvarno uživamo, svi smo sklonili telefone i bukvalno uživamo," rekao je Rakočević. 

Kapaciteti u svim banjskim hotelima su popunjeni. Tu su tradicionalno turisti iz zemalja regiona. Među njima samo iz Slovenije ih je oko 150. 

"Više različitih grupa, iz različitih dijelova Slovenije. Tako da su oni odlučili da prvomajske prazike provedu koristeći velnes u Banji Vrućici, Republici Srpskoj, na što smo veoma ponosni," zadovoljan je Aleksandar Radošević, izvršni direktor ZTC „Banja Vrućica“, Teslić.  

U velnes centru „Stara Banja“ tražilo se mjesto više. Idealan način za proslovu praznika rada za turiste je upravo uz spa, masaže, saune i bazen. Nisu propustili priliku ni da uživaju i prirodi i šetnji banjskim stazama.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)