Slike ustaških zločina "Facebook" vidi kao govor mržnje

  • 05.06.2020. 10:57

"Facebook" stranica Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" je blokirana sa obrazloženjem da je širila govor mržnje.

Kako je saopštila ta ustanova, stranica je blokirana od strane "Facebook" administratora, prenosi Sputnjik.

– Administratoru naše "Facebook" stranice, Marku Jankoviću koji je zaposlen u ustanovi, izbrisan je "Facebook" profil, sa obrazloženjem da objave koje su se nalazile na našoj "Facebook" stranici šire govor mržnje, versku netrpeljivost i ne pridržavaju se pravila "Facebook" zajednice, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je "Facebook" stranica Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" pokrenuta 12. maja 2020. godine sa ciljem da se javnosti približi rad ustanove.

– Na samom početku, prilikom pokretanja "Facebook" stranice, morali smo iz opisa da izbacimo termin „ustaški zločin” da bismo mogli da registrujemo stranicu, kaže se u saopštenju.

– Kada smo 26. maja objavili tekst pod naslovom ‘Logorisanje i pljačka Srba iz Bosanske i Hrvatske Dubice maja 1942. godine’, prvog juna nam je blokirana stranica na 30 dana sa obrazloženjem da kršimo pravila "Facebook" zajednice. Nakon naše žalbe, istog dana smo dobili izvinjenje uz obrazloženje da su oni napravili grešku. Sledećeg dana, za istu objavu, dobili smo novu blokadu od 30 dana, na koju smo se opet žalili i dobili ponovo izvinjenje uz isto obrazloženje".

U sredu trećeg juna za istu objavu i uz isto obrazloženje izbrisan je "Facebook" profil administratora "Facebook" stranice Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina", Marka Jankovića, čime je onemogućena dalja administracija nad "Facebook" stranicom Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina", navodi se u saopštenju.

(Politika.rs)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић