Donacija "EFT Stanari"

Školi u Cvrtkovcima udahnut novi život

  • 27.08.2019. 19:29

Od temelja pa do krova, u potpunosti je obnovljena područna Osnovna škola "Desanka Maksimović" u Crvtkovcima kod Stanara.

Sve to zahvaljujući donaciji kompanije "EFT Stanari". Đaci kažu, sada će sve biti lakše. Posebno ih raduje to što su dobili centralno grijanje.

"Biće lijepo dosta, biće zanimljivije jer je nova opet škola". 

"Čitava škola je nova, sve je novo i baš mi se sviđa sad kad je nova", rekli su učenici.
 
Škola nikad nije bolje izgledala. Znaju to i oni koji su u učionicama škole u Cvrtkovcima proveli cijeli radni vijek. 

"Sad imamo i grijanje, novi namještaj, toplotna izolacija je urađena. Ranije su bile peći koje su pušile i čadile", istakao je Slobodan Gostimirović, profesor razredne nastave u OŠ "Desanka Maksimović" Cvrtkovci, Stanari. 

Osim novom školom, u Cvrtkovcima se mogu pohvaliti i sa 13 prvačića koji će u školske klupe od nove školske godine. 

"Jedna smo škola u kojoj se ne gubi broj učenika, u ovu školu ide oko 40 đaka, a naša škola ima ukupno 460 učenika i taj broj nije manji u posljednjih 5-10 godina što je pozitivan trend u odnosu na druge škole", naglasio je Aleksandar Ristić, direktor OŠ "Desanka Maksimović", Stanari. 

Upravo je broj učenika jedan od razloga što su u društveno odgovornoj kompaniji "EFt Rudnik i termoelektrana Stanari" odlučili da obnove baš tu školu. Kažu, u obnovu je uloženo oko 120.000 maraka. 

"To su djeca naših radnika. S obzirom da mi ovdje postojimo i planiramo postojati još 40 godina, dio njih će da radi u našoj kompaniji", rekao je Savo Mirković, direktor Rudnika i termoelektrane Stanari.
 
"Vjerujemo da je to recept, da zajedno sa vaspitno-obrazovnim radom poboljšavamo i materijalno –tehničke uslove da bi djeca ostvarivala što bolje rezultate", istakla je Radmila Kocić Ćućić, pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Ni danas u Cvrtkovce, rukovodstvo EFT-a, nije došlo praznih ruku. Đacima su donirali knjige i sportsku opremu. Kroz donacije, ranije su u Stanarima obnovili još dvije osnovne škole, i to u Ljebu i Dragalovcima. Kažu, i dogodine nastavljaju sa obnovom škola u Stanarima. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.