Mališani sa Kosmeta ispraćeni iz Republike Srpske

Sklopljena velika prijateljstva, suze i zagrljaji na rastanku

  • 23.06.2019. 19:25

Suze i zagrljaji na rastanku, govore da su sklopljena velika prijateljstva. Iz Republike Srpske, djeca sa Kosova i Metohije nose najljepše uspomene i veze koje će, obećavaju, održati i ojačati. 

"Proteklih dana bio sam u Brčkom. Tamo sam se proveo lijepo i svaki dan je bilo neko novo upoznavanje i mnogo stvari sam dobio tamo," kaže Stefan Mićalović iz Babinog Mosta.

"Družila sam se sa djecom, bilo nam je zabavno, imali smo razne aktivnosti," dodaje Emilija Stolić iz Crkvene Vodice.
 
Domaćini od Novog Grada do Trebinja dobili su pohvale. Ugostili ste nas da vam ovo nikada nećemo zaboraviti, kažu i nastavnici koji su sa mališanima boravili u Republici Srpskoj.

"Bili smo smješteni u Han Pijesku, i proveli smo se baš dobro, hvala im na svemu," rekla je Milina Đorđević, učiteljica iz Banje.

Gosti su u Višegradu dočekani, iz tog grada danas su i ispraćeni.  

"Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su pomogli i dali svoj doprinos da se djeca osjećaju kao kod kuće," rekao je Mladen Đurđević, načelnik opštine Višegrad.

"Da zahvalimo domaćinima što su širom otvorili svoja vrata i što su pružili ovoj djeci ono što na Kosovu nemaju, slobodu i toplu ruku," kaže Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Domaćini djeci sa Kosmeta koji su u Srpskoj boravili sedam dana bili su njihovi vršnjaci iz 19 opština Republike Srpske. Kod nas su boravili u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske'' koji se realizuje osam godina. Za to vrijeme ugostili smo više od četiri hiljade mnališana i njihovih nastavnika.

Тагови: