Počela zimska sezona

Skijaši okupirali Jahorinu

  • 02.12.2018. 19:41

I dok na Bjelašnici muku muče sa blatom, kamenjem i pokvarenim liftovima, na Jahorini se traži karta više. Gužva na žičarama potvrdila je očekivanja menadžmenta Olimpijskog centra. Nove staze, vještački snijeg i sunčan dan -  idealni uslovi danas na Jahorini za ljubitelje skijanja. U OC kažu da nikada nisu bili spremniji za zimsku sezonu, baš kao i hotelijeri.

"Imamo oko 40 km staza sada spremnih za skijanje, takođe smo osnježili negdje oko 6,5 kilometra staza, tako da možemo da kažemo da imamo sigurnog skijanja preko 120 dana, zahvaljujući sistemu za vještačko osnježavanje," rekao je Bojan Čupović, izvršni direktor za ski staze u OC “Jahorina“.

"Evo već ovaj prvi vikend smo zabilježili solidnu posjetu, zahvaljujući koncertu Svetlane Ražnatović, planina je puna, mi očekujemo nove količine snijega, a sa njim i nove goste, tako da je sve spremno za predstojeću sezonu," kaže Nemanja Vučetić iz Udruženje hotelijera “Jahorina”

Spektakularni koncert Svetlane Cece Ražnatović na planinu je privukao više od 10 hiljada posjetilaca. Za ATV kaže da je Jahorina nevjerovatna

"Da uopšte mi to imamo i da je tako nešto urađeno na svetskom nivou, zaista na svetskom. Ja ne mogu da komentarišem staze, jer nisam skijaš, ali ja se nadam da će neko adekvatan i te staze da provjeri, ali ovo za uživanje, za šetnju je zaista prava planina. Mnogo mi se sviđa," rekla je Ražnatovićeva. 

Oni koji su isprobali nove, proširene, staze imaju samo riječi hvale. Vještački snijeg garantuje 
da će ove sezone imati mnogo spustova. 

"Šta kažete, kakav je snijeg? Dobar, ova kombinacija vještačkog i prirodnog je odlična." 
"S obzirom da sam prvi put na ovoj stazi ovdje, super je."
"Staza odlična, vrijeme divno, dođite, nećete se pokajati," zadovoljni su skijaši na Jahorini. 

Sistem za vještačko osnježavanja juče je svečano pušten u rad. Sa projektom osnježavanja Jahorina je osigurala najmanje 120 skijaških dana u sezoni. Cijene na Jahorini ostale su na nivou prošlogodišnjih, iako skijaši ove godine imaju mnogo bolje uslove, sa novim stazama, ali i novom uslugom.

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)