Potpisan ugovor o saradnji

Ski karta sa Jahorine važi i na Kopaoniku

  • 29.11.2018. 13:19

Predstavnici Olimpijskog centra "Jahorina" i Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" potpisali su danas u Beogradu Ugovor o poslovnoj saradnji koji će omogućiti vlasnicima sezonskih karata planinskih centara u Srbiji i Srpskoj nekoliko dana besplatnog skijanja na Jahorini, odnosno Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini.

Direktor OC "Jahorina" Dejan Ljevnaić izjavio je novinarima da je saradnja izazvala veliko oduševljenje i da bi potpisnici Ugovora iskreno voljeli da što više skijaša koristi njegove mogućnosti. 

"Sve ovo zajedno radimo da bismo podigli kvalitet i ugled naših ski- centara i da se bolje povežemo u regionu. Poznato je da se svi ski-centri u regionu povezuju. Jednostavno pokušavamo da uradimo slično da bi skijašima omogućili komfor", rekao je Ljevnaić. 

On je naglasio da je OC "Jahorina" u posljednjem periodu unaprijedio ponudu, da sada može da garantuje novi sistem osnježivanja i 120 dana skijanja, te da je danas svečano otvoreno skijanje na olimpijskoj planini. 

Direktor Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" Dejan Ćika pojasnio je da je Ugovor o saradnji između dva centra već postojao, ali je sada osvježen. 

On kaže da "Skijališta Srbije" podržavaju ovakav oblik regionalne saradnje jer doprinosi razvoju turizma. 

"Kopaonik, kao najveće i najpopularnija destinacija u regionu svake godine posećuje veliki broj turista iz Republike Srpske. Očekujemo da će naši skijaši koji skijaju na Staroj planini, Kopaoniku, Zlatiboru posjetiti i Jahorinu", rekao je on. 

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, koji je prisustvovao potpisivanju na Beogradskom sajmu gdje je u toku "Ekspo zim", ocijenio je da je danas potpisan ugovor praktičan primjer dobre saradnje privrednih subjekata i turistički poslanika Srbije i Srpske. 

"Ovim ugovorom ćemo obezbijediti da svi oni koji vole zimu imaju priliku da skijaju i u Srpskoj i u Srbiji. Ugovor je osnova da `Skijališta Srbije` i OC `Jahorina` u narednom periodu definišu zajenički turistički proizvod za kojim će moći sigurno da izađu na regionalno, evropsko i svjetsko tržište", rekao je Cicović. 

Ugovor o poslovnoj saradnji OC "Jahorina" i JP "Skijališta Srbije" u praksi znači da će svi oni koji kupe ski-pas na Jahorini moći da gratis koriste dva dana skijanja na Kopaoniku, odnosno po tri dana na Staroj planini i Zlatiboru. 

Istovremeno vlasnici ski-pasa Kopaonik imaju mogućnost da četiri dana besplatno skijaju na Jahorini, a oni koji imaju ski-pas drugih ski-centara u Srbiji po dva dana.  

Тагови: