Banjaluka

Sjeverna Makedonija donirala UKC-u RS 400 vizira

  • 23.04.2021.14:24

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović danas je uručio donaciju koja sadrži 400 vizira Vladi Đajiću, generalnom direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Radi se o gestu prijateljstva i podrške medicinskih radnika Skoplja koji su posredstvom Ambasade BiH u Republici Sjevernoj Makedoniji poslali donaciju kolegama u UKC RS-u koji su na prvoj liniji odbrane od korona virusa već više od godinu dana, saopštili su iz UKC-a RS.

Prilikom primopredaje donacije ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović je rekao da je riječ o malom znaku pažnje i uvažavanja od strane medicinskih radnika i ljekara iz Skoplja za medicinske radnike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Istakao je da je ovo poklon od heroja iz Skoplja za heroje u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Dodao je da je tokom proteklog perioda Republika Sjeverna Makedonija uputila više donacija prema Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i to u periodu kada su u Republici Srpskoj bili zemljotresi, tj. uručena je finansijska pomoć Kostajnici i Kozarskoj Dubici od strane Grada Skoplja i Vlade Republike Sjeverne Makedonije, uručena je pomoć Udruženju mladih „Fokus“ iz Kozarske Dubice, kao i pomoć za obnavljanje jedne porodične kuće itd. Danas je planirano da se uruče dva prečišivača vazduha za dva vrtića u Kozarskoj Dubici.

Đajić se od srca zahvalio kolegama ljekarima i drugim zdravstvenim radnicima iz Skoplja kao i Ambasadi BiH u našoj bratskoj zemlji na donaciji u medicinskoj opremi. Rekao je da je najvažnije od svega pokazati jedinstvo u borbi protiv korona virusa koja je zadesila čitav svijet, a da su upravo to uradile kolege iz Skoplja. Istakao je da više od donacije znači  solidarnost medicinskih radnika koja je najveći podstrek da se izborimo sa ovom pošasti.