Bosansko Grahovo 

Situacija se stabilizuje, pomoć stigla samo iz Srpske  

  • 01.02.2019. 12:07

Na području opštine Bosansko Grahovo, koja je bila zatrpana snijegom, situacija se danas stabilizuje, a nakon apela za pomoć institucijama na svim nivoima u BiH, jedino je Civilna zaštita Republike Srpske poslala tim sa mašinama za razgrtanje snijega, rekao je vršilac dužnosti načelnika opštine Nikola Čeko.

Čeko je istakao da na poziv za pomoć nisu odgovorile niti su se odazvale Civilna zaštita FBiH i ni Oružane snage. 

"Mehanizacija Civilne zaštite Republike Srpske trenutno čisti put prema selu Preodac koje je danima odsječeno od civilizacije. Situacija se postepeno stabilizuje, temperatura je u plusu tako da su se vremenski uslovi popravili, pa samim tim mehanizacija na terenu može obavljati posao", naveo je Čeko. 

On je dodao da je stanovništvo Bosanskog Grahova zahvalno Republici Srpskoj i Civilnoj zaštiti koja je jedina imala sluha za problem u ovoj povratničkoj opštini. 

"Civilna zaštita Srpske poslala je mehanizaciju za pročišćavanje snijega i do najudaljenijih sela na području naše opštine koja su danima odsječena od svijeta", rekao je Čeko. 

On je dodao da nijedna televizija iz Federacije nije dolazila u Bosansko Grahovo da napravili prilog kako se srpski povratnici u tu opštinu bore sa snijegom koji je proteklih dana zavijao područje opštine.