Ministar zdravlja posjetio Nevesinje

Šeranić: Uvesti palijativnu njegu u Dom zdravlja

  • 23.01.2019. 16:47

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas bolnicu u Nevesinju gdje je sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove razgovarao o uvođenju palijativne njege u neiskorišteni prostor Doma zdravlja.

"Razgovarali smo kako upotrijebiti neiskorište kapacitet Doma zdravlja, odnosno najvišu etažu i prijedlog menadžmenta je da se taj prostor pripremi za pružanje palijativne njege, što je dobro rješenje", istakao je Šeranić. 

On je rekao da je bilo riječi i o kapacitetu bolnice i uslugama koje ona pruža zahvaljujući saradnji sa eminentnim profesorima iz Beograda, a po kojima je prepoznatljiva. 

"Osim pacijenata iz Republike Srpske ova bolnica pruža usluge i pacijentima koji nisu osiguranici fonda zdravstvenog osiguranja Srpske i tako povećava svoju prihodovnu stranu", naveo je on. 

Šeranić je dodao da je rukovodstvo bolnice upoznao i o mjerama u vezi sa finansijskom stabilizacijom zdravstvenog sistema Republike Srpske u 2019. godini. 

Direktor bolnice Velibor Milivojević rekao je da je ova ustanova do sada imala punu podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Vlade Srpske. 

"Zahvaljujući toj podršci i našem radu uspjeli smo da zdravstvenu službu organizujemo na najvišem nivou, a dokaz tome je anketa fonda zdravstvenog osiguranja u kojoj je naša bolnica prepoznata kao bolnica čijim su radom i uslugom najzadovoljniji pacijenti", rekao je Milivojević novinarima nakon sastanka. 

On je dodao da je danas analizirano šta je urađeno i šta slijedi i da su dobili obećanje da će imati maksimalnu podršku za sve projekte koje su kandidovali. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина