Ministar posjetio djecu koja ljetuju u Bečićima

Šeranić igrao fudbal i kolo, a bio je i model mladim slikarima

  • 22.07.2019. 19:21

U Bečićima sve vrvi od graje djece iz svih krajeva Republike Srpske. U punom je jeku Projekat socijalizacije djece, koji je ove godine postao punoljetan. 

U ljetovalištu je trenutno 138 mališana iz šest opština Srpske, većini je ovo prvo odvajanje od roditelja, ali i prvi susret sa morem. Sreći nikad kraja.

"Mnogo mi se sviđa ovdje, organizacija je super. Posebno more. Prvi put sam", kaže Marijana Jovanović iz Rogatice. 

"Ovdje mi se baš sviđa, vaspitači su super", rekao je Aleksa Kusonić, Prijedor.

"Lijepo se provodimo. Upoznala sam mnogo dobrih drugara", ističe Tamara Brčin, Rogatica 

U goste je danas stigao i ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske. Mališani su ministru pokazali šta sve znaju. Ni Alen Šeranić se nije libio da pokaže svoje vještine, igrao je fudbal, zaigrao kolo, a bio je i model mladim slikarima.

"Projekat socijalizacije djece koji traje od 2002 godine ja mislim da je najbolji projekat sa kojim živi cijela Republika Srpska i mnoge institucije, mnoga udrženja i mnoge porodice daju doprinos ovome projektu zato on i jeste ovako uspješan. A to koliko je uspješan možete da vidite po ovoj djeci", kaže Šeranić.

Sve organizuje Javni fond za dječiju zaštitu Srpske. Ponosni na sve postignuto.

"Organizacija je s jedne strane vrlo teška ali sa druge vrlo dobra zato što na kraju imamo pozitivne efekta ovog projekta. Teško je raditi sa  djecom jer velika je odgovornost, ali nismo imali nikakkve probleme projekat je tekao u najboljem redu sve ove godine. I ove godine funkcioniše odlično", ističe Nedeljko Jović, direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu RS.

Kako sve funkcioniše najbolje zna Nataša Malkanović. Kao dijete je bila učesnik kampa, za vrijem studiranja išla je kao volonter, a ove godine prvi put je u ulozi vaspitača.

"Mislim da ponajbolje razumijem djecu jer bila sam jedna od njih. Ovih deset dana je nešto najljepše što će da dožive u svome djetinjstvu i tom tinejdžerskom dobu", kaže Nataša.

Mališani po smjenama stižu u Bečiće. Ovaj kamp počeo je 2002. godine, do 2016. se održavao u Kumboru. 

Za osamnaest godina Projekta socijalizacije djece Republike Srpske kroz ovaj kamp je oko 30.000 učesnika. I ove godine u 14 smjena proći će oko 1.800 mališana iz svih dijelova Republike Srpske.

Тагови:
  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм