Gradiška

Šeranić i Adžić razgovarali o rekonstrukciji bolnice

15:30, 31.07.2019.
Izvor: Srna
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je danas da je Vlada Republike Srpske odobrila 500 hiljada maraka za prvu fazu rekonstrukcije Bolnice u Gradišci i da očekuje da radovi počnu uskoro.

"Ukupan projekat je oko 2,5 do tri miliona KM i biće realizovan fazno u skladu sa aktivnostima koje budemo radili na terenu", naveo je Šeranić, koji je danas u Gradišci sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem razgovarao o podizanju nivoa zdravstvene zaštite na ovom području, te planiranoj rekonstrukciji gradiške Opšte bolnice.

On je rekao novinarima nakon sastanka da prva faza podrazumijeva proširenje kapaceteta operacionih sala i jačanje temelja.

"Ova faza bi se naslanjala na drugu fazu, a to je, prije svega, projekat energetske efikasnosti. Treća faza je konačna modernizacija sa opremom, što bi omogućilo bolnici, kao i ostalim bolnicama u koje Vlada Republike Srpske dosta ulaže, veći nivo sa aspekta infrastrukture i opreme", naglasio je Šeranić.

On je istakao da Vlada nastoji da udruži sredstva iz različitih projekata da bi obezbijedila da te ustanove imaju što kvalitetniju infrastrukturu.