Uživao je u domaćim jelima

Šeik posjetio Derventu

  • 07.11.2019. 19:42

Šetao je Derventom, divio se ljepotama Ukrine i činjenici da su na stotinak metara u jezgru grada smješteni objekti tri vjerske zajednice.

Uživao je u domaćim jelima, a oduševile su ga šnenokle. To su samo neki detalji posjete šeika Al Kašimija o kojim Derventa još bruji.
 
Nesvakidašnji gost u Derventi je boravio četiri dana. Odsjeo je u centru grada. Otvorili smo i vrata apartmana 111A u kojem je bio smješten. Tada je bio uređen sa više cvijeća i voća. U hotelu su imali tri dana da sve spreme za gosta, ali su uspjeli da nabave pozlaćeni escajg.

"Prva pretpostavka bila je da ćemo da će biti zahtjevana ili nešto, ali čovjek je tako jednostavan da nismo, prvi dan smo bili skeptični kako će da prođe, već sutradan posve drugačije, imali smo opuštenu komunikaciju svi radnici smo sjedili sa njim razgovarali kao prijatelji", rekla je Smilja Majstrorović, PR Hotel u Derventi.

Susret sa gostom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nije propustio ni prvi čovjek Dervente. Kao da se oduvijek znamo, lično nas je služio jelom, koje je sam pripremio, otkriva Milorad Simić. Bilo je i ozbiljnih tema.
 
"Ja sam spreman ulagati u Derventu enormne novce da se radi outlet gdje ćemo, al ne radim to zbog Dervente samo, nego vašeg položaja da privučete čitavu Srbiju i Bosnu", istakao je Milorad Simić, načelnik opštine Derventa.
 
Obišao je stare, svakom koga je sreo, dao nešto novca. Nema Dervenćanina koji to i danas ne prepirčava.

Domaćini nam pričaju i da šeik voli automobile, ne voli ljudsku patnju. Otkrio im je i recept za specijalitet od patlidžana, pa će bijeli arapski ajvar uskoro da uvrste u meni. Recepciju hotela krasi sat koji im je donio na dar. Iz Dervente je ponio lijepe utiske, suvenire, i uz riječi "Hvala puno", koje je naučio, poručio da će uskoro ponovo doći.  

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.