Najbolji domaći proizvodi

Sedmi sajam bilećkih proizvoda i stvaralaštva

  • 22.06.2019. 19:25

Svi najbolji domaći proizvodi našli su se na jednom mjestu. Otvoren je sedmi po redu sajam bilećkih proizvoda i stvaralaštva. Bilo je svega od mliječnih proizvoda, vina, rakije pa do prerađevina od kože i kamena.

"Mi smo počastvovani i sretni što smo dio ove priče. Mi smo lideri u proizvodnji, lideri na domaćem i stranom tržištu, izvozimo za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru sad već i Švedsku a idemo i dalje", kaže Marijana Vukoje iz mljekare Pađeni.

"To je kamen koji je izuzetno povoljan kako za enterijere tako i za eksterijere, služi kao dekoracija i arhitektonski kamen", kaže Neđo Nosović, Prerada bilećkog kamena.

"Oni koji su kupili prošle godine kupe i ove i moram priznati da se najbolje prodaje propolisna rakija. Ko je jednom probao traži i sljedeće godine", kaže jelena Danilović, pčelinjak Kovačević.

Bilećkom načelniku srce puno. Kaže pokazali smo naše naveće bogatstvo.

"Imaju najzdravuju hranu, imamo najbolje ljude koji znaju svojim rukama da naprave neke stvari što ima malo ko", kaže Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

U sve se to uvjerio i ministar privrede u Vladi Republike Srpske. Vjekoslav Petričević kaže da je ovo manifestacija koja promoviše domaću proizvodnju i koja će uvijek imati podršku resornog ministarstva.

"Na ovaj način se omogućava domaćim brendovima da se stvaraju i da opstaju u Republici Srpskoj a ova manifestacija to dokazuje da se može održati svake godine sa sve više učesnika", kaže Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske. 

Sajam traje dva dana, a biće propraćen nizom zanimljivih manifestacija. Organizovani su koncerti, konferencija beba ali i smotra folklora. Ove godine je izostala čuvena „Cicvarijada“.

Тагови: