Stara pravoslavna crkva

Sarajevski Srbi proslavili Aranđelovdan FOTO

  • 21.11.2018. 12:07

Brojni sarajevski Srbi prisustvovali su jutros u Staroj pravoslavnoj crkvi na Baščaršiji liturgiji koja je služena povodom Sabora Svetog arhangela Mihaila.

Među brojnim vjernicima u Crkvi Svetog arhangela Mihaila i Gavrila na Baščaršiji bio je novoimenovani ambasador Srbije Aleksandar Đorđević, koji je juče predao kopiju akreditivnih pisama načelniku Odjeljenja za diplomatski protokol Ministarstva inostranih poslova BiH Mirsadu Bešiću. 

Domaćica Jovanka Marilović došla je sa Ilidže da bi prisustvovala liturgiji, te naglasila da kad god je u prilici za vjerske praznike dolazi u Staru pravoslasnu crkvu na Baščaršiji. 

Marilovićeva ističe da Srbi na Ilidži sa svojim komšijama nastoje da žive u slozi i da nemaju većih problema. "Nismo imali problema i uvijek smo živjeli normalno. Komšije nam dođu na praznike i pazimo se sa njima", rekla je Marilovićeva. 

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslavljaju danas Sabor Svetog arhangela Mihaila - Aranđelovdan.

Praznik, koji je u crkvenom kalendaru upisan crvenim slovom i uvijek se obilježava 21. novembra po novom kalendaru, proslavlja se u spomen na jednog od anđela koji su se, prema predanju, sa vojskom svih anđela suprotstavili silama zla.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)